Кокосов тарт » Съвети в земеделието

февруари 28, 2020

Кокосов тарт

Необходими продукти

  • За основата:
  • 250 г брашно
  • 125 г краве масло (студено)
  • 60 г пудра захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 яйце
  • 1 щипка сол
  • За плънката:
  • 50 г краве масло
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 г кокосови стърготини
  • 3 яйца
  • 100 мл течна животинска сметана
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 150 г подсладено кондензирано мляко

Начин на приготвяне:

В блендер смелете брашното, захарта, ванилията, солта и маслото, нарязано на кубчета. Добавете яйцето, смелете до получаването на тесто. Оформете правогълник , увийте във фолио и приберете в хладилник да стегне.

След това разточете върху набрашнен плот. Прехвърлете в правоъгълна форма с подвижно дъно, покрийте с пергаментова хартия и притиснете с морска сол.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за 10–15 минути с хартията и солта. Извадете и охладете.

Загрейте кондензираното мляко с маслото и прясното мляко. Дръпнете от огъня. Сипете стърготините и ги оставете да се напоят за 20-30 минути.

Разбийте яйцата и добавете сметаната, нишестето и бакпулвера. Сипете стърготините. Разбъркайте.

Изсипете сместа върху основата и печете на 160 градуса до златисто – около 15-20 минути. Охладете и поднесете.

  • Съвет: По желание гарнирайте с пресни плодове и сметана.

 

 

За автора

Сродни публикации