Кои храни крият опасност за здравето ни? » Съвети в земеделието

април 22, 2024

Кои храни крият опасност за здравето ни?

Акценти

  • Опитвайки нови блюда е добре да избягваме суровите рибни деликатеси и тези, които са приготвени с морски дарове

Пътуването в чужди държави има своя чар, но крие и някои опасности.

Понякога непознаването на местните храни ни подтиква да опитаме много и различни ястия. Трябва обаче да сме предпазливи в похапването на някои от тях. Не са малко случаите на хранителни натравяния или стомашни проблеми, породени от някои месни блюда.

Не винаги обаче непоносимостта ни към даден продукт е причина за здравословни неразположения. Такива могат да възникнат и в резултат на замърсяване, вода със съмнителен състав, сурови храни и т.н. Източниците на замърсители и бактерии са много и различни. Понякога телата ни успяват да се справят с тях мака и изпитвайки определени дискомфорти, друг път обаче ситуацията може да бъде животозастрашаваща.

Опитвайки нови блюда е добре да избягваме суровите рибни деликатеси и тези, които са приготвени с морски дарове. Големите количества от тях могат да натоварят храносмилателната система и да причинят разстройство, повръщане, натравяне, инфекции и др. неразположения. При хората с по-слаба имунна система дори могат да възникнат сериозни усложнения и здравословни проблеми.

Освен морските храни и рибата особено опасна може да бъде и водата от чешмата. В нея може да се съдържат множество бактерии и замърсители. Хубаво е при посещение на екзотични страни и места да се консумира бутилирана вода с ясен произход.

 

Сродни публикации