Китай с интерес да инвестира в български череши » Съвети в земеделието

юли 16, 2024

Китай с интерес да инвестира в български череши

Възможностите за партньорство и китайски инвестиции обсъждаха в Бобов дол.

На специална среща китайска правителствена делегация беше запозната с природните дадености на района, както и с възможностите за развитие на земеделие, промишленост и туризъм, пише БНТ.

Възможност за китайците е да:

  • – произвеждат и преработват череши на територията на община Бобов дол;
  • – да бъде възстановено отглеждането на копринени буби в миньорския град;
  • – да се изгради завод за електромобили.

Това са част от предложенията на общинското ръководство, с които бяха запознати представителите на провинция Хунан, най-голямата административна област в Китай.

 „На територията на общината е възможно да подновим пътя на коприната. Този район, в който има земеделска земя, може да произвежда черници и да се възобнови бубарството. С това бихме могли да приложим вашите технологии за изработване на китайска коприна“. Това каза Ивана Пехливанова, сътрудник в община Бобов дол.

Според китайска правителствена делегация регионът предлага много възможности за развитие на бизнес и достатъчно квалифицирани служители.

„В нашата провинция има много фирми, които биха се заинтригували от възможността да развиват дейности в сферата на машиностроенето или земеделието на територията на община Бобов дол“, коментира Лий Джуанли, провинция Хунан.

При инвестиции в Бобов дол, от общината обещаха на китайските си колеги облекчения, свързани с местните данъци и такси, както и съдействие при издаването на различни разрешителни и документи.

 

За автора

Сродни публикации