Китайци искат да гледат картофи, ориз и биочай у нас » Съвети в земеделието

декември 06, 2023

Китайци искат да гледат картофи, ориз и биочай у нас

Акценти

  • Минералните извори също са били инестиционно интересни обекти за една от най-големите китайски компании

Големи китайски компании искат да инвестират в страната ни и търсят възможност това да се случи

През изминалите почивни дни областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с представителите на държавния департамент по земеделие на провинция Дзянси. На мероприятието присъстваха и представители на най-големите компании в бранша. По време на срещата стана ясно, че компаниите имат желание да инвестират в страната ни. По-специално те искат да вложат средства в Софийска област и то в производството на биочай, картофи и ориз. Паралелно с това бяха обсъдени и другите области, в които може да се инвестира успешно. Дискутирани бяха възможностите за развитие на животновъдството и отглеждането на риба. Китайските ни партньори са проявили интерес към отглеждането на животни за месо.

Минералните извори също са били инестиционно интересни обекти за една от най-големите китайски компании. Те възнамерват да вложат средства и в сферата на недвижимите имоти и медодобива.

 

Друга тема на срещата бяха и проектите в Софийска област по инициатива “Един пояс, един път”. В срещата взеха участие Ли Юянг – заместник-директор на департамента по земеделие, Ту Анбо- директор на департамента на международните връзки на провинция Дзянси, Уи Ксионг- член на международния обмен в провинция Дзянси. Присъстваха и директорите на най-големите компании в провинцията.

 

Сродни публикации