КЗП също тръгна на проверки по заведенията » Съвети в земеделието

февруари 25, 2024

КЗП също тръгна на проверки по заведенията

Акценти

  • От КЗП ще проверяват за разминаване в грамажите спрямо написаното в менюто и действително сервираните порции

Инспектори ще проверяват качеството на предлаганите услуги.

От началото на този месец и от Комисията за защита на потребителите (КЗП) са стартирали проверки във връзка с туристическия сезон. Целта е да се установи има ли несъответствия между предлаганите услуги както в туристическите обекти, така и заведенията за хранене. Ще се следи категоризацията на хотелите и къщите за гости. Ще се инспектират количествата на предлаганата храна там и в заведенията. Трябва да се провери дали има разминаване в грамажите  спрямо написаното в менюто и действително сервираните порции.

Паралелно с проверките на КЗП се извършват и тези от БАБХ. От двете институции обясняват, че се наблюдава спад в броя на нарушенията. Целта на проверките е тази тенденция да се запази. Така туристите нямат да имат повод да подават сигнали за нередности или да сменят дестинациите за почивка.

Необходимо е да се извършва контрол, тъй като некоректно представената информация често може да бъде причина за неприятни изживявания по време на летните почивки.

Инспекторите и от БАБХ и от КЗП съветват хората да подават сигнали за нередности, защото ако не го направят  проблемът ще остане нерешен и то за тяхна сметка, а търговите ще продължават с подобни нелоялни практики. Необходимо е да има коректност и от двете страни.

 

Сродни публикации