Кампания 2020 за директните плащания тръгна онлайн » Съвети в земеделието

септември 22, 2023

Кампания 2020 за директните плащания тръгна онлайн

Акценти

  • За въпроси, изготвяне на документи и очертаване можете да се свържете с експерт от "Съвети в земеделието" ООД на телефон 0879299631

Кампания 2020 по основните схеми на директните плащания тръгна онлайн.

Земеделските стопани вече могат да очертават площите си онлайн за Кампания 2020 г. в разработената от ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция Система за електронни услуги (СЕУ). Това гласи и Заповед на изпълнителния директор на фонда.

Всеки стопанин с активна регистрация в СЕУ може да въведе и изпрати към Интегрираната система за администрация и контрол (ИСАК) електронна информация за обработваемите площи и схемите за подпомагане, които заявява за тазгодишната кампания. Информацията включва пространствени данни за използваните от земеделците площи. Тя постъпва и се зарежда в ИСАК заедно със схемите и мерките, по които стопанинът кандидатства. След това кандидатът следва да посети лично общинската служба „Земеделие“. Там трябва да провери дали данните му са коректно нанесени и да приключи заявлението си.

ДФЗ усилено работи в посока дигитализация на процесите, които администрира.

Това заяви изпълнителния директор на институцията Васил Грудев.

Тази цел е в синхрон с приоритетите на българското правителство. Тя е и в отговор на желанието на ЕС за цифровизация на селското стопанство за модернизация, прецизност и по-висока конкурентост на отрасъла. Изпълнението на тази задача ще доведе до намаляване на административната тежест. Ще облекчи работата и задълженията на всички бенефициенти на ДФЗ – РА.

Министърът на земеделието, храните и горите дава начало на Кампания 2020 със Заповед № РД09-232.

За въпроси, изготвяне на документи и очертаване можете да се свържете с нас на телефон 0879 299 631 или чрез нашата контактна форма.

 

За автора

Сродни публикации