Как с хапчета от броколи и карфиол може да се намалят загубите от нереализираната продукция на зеленчуци » Съвети в земеделието

юни 14, 2024

Как с хапчета от броколи и карфиол може да се намалят загубите от нереализираната продукция на зеленчуци

Акценти

  • Хапчетата от броколи, карфиол и други зеленчуци в последствия биха могли да провокират създаването и на други подобни продукти

Хапчета от броколи и карфиол скоро могат да достигнат до потребителите в Австралия.

Чрез тях хората ще могат да си набавят нужната порция зеленчуци само чрез една капсула. Според зеленчукопроизводители така богатите на нутриенти и хранителни вещества хапчета ще създадат нов пазар за зеленчуци. Освен това ще се реши и проблемът с отпадъците от  производството.

За реализиране на идеята помага Джон Саид. Той отглежда 2000 хектара зеленчуци. Според него хапчетата от броколи, карфиол и други зеленчуци в последствия биха могли да провокират създаването и на други подобни продукти. Чрез тях ще може по-лесно да се снабдяваме с витамини, минерали и да подобрим хранителния си режим, набавяйки нужното на телата си.

Интересното е, че в случая с хапчетата голяма част от продукцията, която остава неприбрана на полето ще може да се оползотвори. Сега до крайният потребител стига само една част от реколтата. Останалите 15%, които са с леки дефекти и непривлекателен търговски вид така и не намират реализация на пазара.

Този проблем не е на дневен ред само за производителите в Австралия. Според Саид хапчетата от зеленчуци ще помогнат за пълното оползотворяване на селскостопанската продукция. Именно дефектните зеленчуци ще влизат в състава на хапчетата и ще помогнат на стопаните да намалят загубите от нереализирана продукция.

 

Сродни публикации