Акценти
- Хубаво е сеитбата на рукола да се извършва на етапи през 14-20 дни
Италианската салата е изключително непретенциозна и лесна за отглеждане
Сега, когато е подходящото време за стартиране производството на разсада за салати и марули е добре да се помисли, с какво може да се дообогати пролетната салата за трапезата ни. Изключително подходяща, вкусна и полезна е руколата. Растението набира все по-голяма популярност у нас. То е силно разпространено в търговските вериги. За малки разфасовки цената често е доста висока. Растението е на почит в италианската кухня. Особеното е, че то се отглежда сравнително лесно.
Вкус и хранителен състав
Руколата има леко пикантен вкус. В хранителния й състав влизат бетаин, витамин А, С, К, част от група В. Зелените крехки листа на растението са изключително богати на минерали, като: желязо, калий, калций, магнезий, фосфор, манган, натрий, цинк, селен.