Как креативен фермер реши да опази реколтата си » Съвети в земеделието

май 26, 2024

Как креативен фермер реши да опази реколтата си

Акценти

  • Фермерът многократно опитвал да постави плашила, глинени съдове и всякакви самоделни съоръжения, които да защитят посевите му

Всеки крадец би се разсеял с лекота от снимката на красива жена

Креативен индийски фермер е намерил интересно решение да опази реколтата си от набезите на недоброжелатели и крадци. Ченчу Реди разказва, че от години се опитва да опази земята си. Тя е далеч от главни пътища и хората често минавали през нивите му. По пътя си те се заглеждали в реколтата и си набавяли каквото им е нужно. Загубите, които Реди понасял ежегодно не били никак малки. Фермерът многократно опитвал да постави плашила, глинени съдове и всякакви самоделни съоръжения, които да защитят посевите му. За негово най-голямо съжаление нито един от изпробваните до скоро начини не сработвал.

За негов късмет нова и интересна идея го осенила и той бързо решил да я приложи. На голям плакат принтирал снимка по бански на порно звездата Съни Леоне, която се снимала във различни филмови продукции от Боливуд. Реди разказва, че не е фен на актрисата. Просто е избрал подходящия начин да отвлече вниманието на хората от реколтата в нивите му. Така плаката на Леоне пази посевите и разсейва недоброжелателите.

Фермерът разказва, че колкото и да е необичайна защитната мярка, която е предприел, тя все пак върши работа. Тази година реколтата му от зеле и карфиол била завидно добра, не само като качество, но и като количество.

Според Реди постъпката му не е незаконна. На плаката Леони все пак е по бански, а полицията и представителите на селскостопанската администрация така и не ходели до нивите му, за да чуят за проблемите му, камо ли да възразят срещу защитните мерки, които прилага.

 

Сродни публикации