Как Евтим Костадинов коментира връзката на сина си с Миню Стайков » Съвети в земеделието

април 23, 2024

Как Евтим Костадинов коментира връзката на сина си с Миню Стайков

Акценти

  • Калоян Костадинов е сътрудничил на прокуратурата при разследването срещу бизнесмена

Спецакцията в ДФЗ се проведе ден, след като беше предаден докладът за проверка на къщи за гости.

Преди дни при акция Специализираната прокуратура задържа шестима служители на Държавен фонд „Земеделие“. Вече са повдигнати обвинения на някои от тях. Сред задържаните е и заместник-директорът на ДФЗ Калоян Костадинов. Днес е предаването „Тази сутрин“ по bTV гост беше баща му, Евтим Костадинов – председател на Комисията по досиетата.

От съобщение на прокуратурата стана ясно, че вече има данни за връзката на задържаните служители и бизнесмена Миню Стайков. Установено е, че са извършени нарушения по две европрограми – „Развитие на селските райони” и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

Евтим Костадинов коментира, че не вярва в истинността на представената в публичното пространство информация за сина му. Той обясни, че Калоян Костадинов е зам.-директор на ДФЗ от месец, а преди това е бил ръководител на работна група. Тя е давала становища за отпускане на средства по програмите, но не е имала за задача да взима решения за това.

Евтим Костадинов категорично посочи, че синът му не се познава с Миню Стайков и няма луксозен автомобил от него. Той коментира още, че Калоян Костадинов е сътрудничил на прокуратурата при разследването срещу бизнесмена.

Председателят на Комисията по досиетата напомни, че спецакцията се проведе ден, след като беше предаден докладът за проверка на къщи за гости. Според него именно написаното в доклада е засегнало нечии интереси, защото по проверките работи Калоян Костадинов.

 

Сродни публикации