Как да си направим бърз и лесен баба гануш » Съвети в земеделието

август 03, 2021

Как да си направим бърз и лесен баба гануш

Необходими продукти

1 бр. голям патладжан

1 с.л. тахан

1 скилидка чесън

сок от ½ лимон

½ ч.л сол

3 с.л. зехтин

1 с.л. черен сусам/ микс семена

3 стръка магданоз

пушен червен пипер

Начин на приготвяне:

Патладжана се слага върху лист алуминиево фолио, надупчва се с нож или вилица, посолява се и се залива с малко зехтин. Завива се плътно с фолиото и се слага да се пече за 40 мин на 200 градуса.

Трябва добре да омекне.

След като се изпече, се изважда вътрешността и тя се прехвърля в кухненски робот или блендер. Може да използвате и обикновен пасатор. Смила се заедно с тахана, чесъна, лимона и солта. Трябва да се получи гъст крем.

Прехвърля се в купа за сервиране, добавя се черен сусам, пушен пипер, магданоз и малко зехтин. Поднесете с хляб или зеленчуци.

Източник: Hapka

 

 

За автора

Сродни публикации