Какво ще се случи със земеделците и ведомствените им бензиностанции » Съвети в земеделието

февруари 28, 2024

Какво ще се случи със земеделците и ведомствените им бензиностанции

Акценти

  • От Асоциацията на търговците-производители, вносителите и превозвачите на горива предложиха земеделците да бъдат извадени от обхвата на закона

Редица предложения за законови промени са внесени при министъра на икономиката.

Днес при министъра на икономиката ще бъде обсъдено предложение относно земеделските производители и горивата. Експерти смятат, че би било добре стопаните, които имат ведомствени бензиностанции да бъдат извадени от обхвата на Закона за горивата.

Предложенията относно промените ще бъдат обсъдени с всички заинтересовани страни. До момента измененията в закона така и не успяха да влязат в сила, тъй като срещнаха широко неодобрение.

От Асоциацията на търговците-производители, вносителите и превозвачите на горива предложиха земеделците да бъдат извадени от обхвата на закона.

В подкрепа на тази идея дойде и аргументът, че съгласно европейското законодателство, земеделците не могат да бъдат в този закон. Те не подлежат на регистрационен режим и в тази връзка би трябвало да ползват ведомствените си бензиностанции за собствени нужди. Това може да се промени в случай, че решат да продават горива.

Министърът на икономиката обясни, че подадените предложения са анализирани и по тях се работи. Те се обсъждат и тъй като не са толкова много според него бързо могат да бъдат приети.

 

Сродни публикации