Какво каза Борисов относно оставката на Порожанов » Съвети в земеделието

април 25, 2024

Какво каза Борисов относно оставката на Порожанов

Акценти

  • Относно името на бъдещия министър на земеделието, храните и горите Борисов каза, че има кой да заеме поста

Вече е избран новият министър на земеделието, храните и горите.

След прессъобщението за оставката на Румен Порожанов и премиерът Бойко Борисов коментира случилото се. Той обясни, че още преди дни е предупредил, че ще проверява много неща. Борисов каза още, че не е настоявал или пък бързал да приема оставки, поне не и докато не е сигурен, че има причина за подаването им.

По-рано този месец Борисов поиска поста си да напусна зам.-директорът на ДФЗ Иванка Багдатова-Мизова. Нейният телефонен номер фигурираше в сайт на къща за гости. Оказва се, че и към момента тя още е на работа въпреки разпореждането на премиера. Това според него е допринесло и за толкова бързо подадената оставка на Румен Порожанов.

Той припомни, че компромис спрямо нарушителите, без значение кои са те, няма да прави. Необходимо е всеки да си понесе отговорността за действията.

Относно името на бъдещия министър на земеделието, храните и горите Борисов каза, че има кой да заеме поста. Още утре предстои да бъде извършена тази смяната, но първо ще бъдат уведомени коалиционните партньори и човека, който ще заеме мястото на Порожанов. Борисов добави, че няма място за притеснения, защото желаещи за министри все още имало.

 

Сродни публикации