Какви са цените на яйцата и козунаците преди Великден » Съвети в земеделието

април 13, 2024

Какви са цените на яйцата и козунаците преди Великден

Акценти

  • Луксозни козунаци от различни страни на Европа се предлагат на цените от 10-15 лв.

Хубаво е да опитате различни видове козунаци  преди празниците.

Тази година според хлебопроизводители на места в страната не се наблюдава корекция в цената нито на яйцата, нито на козунаците. Към момента те са на нива от миналата година. Специалистите в бранша споделят, че предлагането вече е изключително богато. Могат да се намерят козунаци с различни пълнежи, пакетирани и прясно приготвени. Разликата при тях е, че пакетираните са по-трайни, но пък според производителите пресните са за препоръчване. Хубаво е всеки да опита различните видове козунаци, за да разбере какво би искал да купи и хапне на празника. Така ще се избегнат неприятни изненади с лакомства, които не са ни точно по вкуса.

В търговската мрежа могат да се намерят български козунаци на цени от 1,60 до 4,50 лв. и нагоре. Цените варират в зависимост от съставките, грамажа и пълнежа им. Разнообразие от луксозни козунаци от различни страни на Европа се предлагат в по-големите търговски вериги. Техните цените се движат около 10-15 лв.

Вече започна предлагането и на промоционални оферти на яйца. Цената им варира от 0,17-0,23 лв/бр. в зависимост от броя и мястото на предлагане.

За украсата им вече се предлагат и различни бои, стикери, допълнителни декорации, кошнички, изкуствена слама и трева, фигурки на зайчета, пиленца и др. Богатото разнообразие може да задоволи всеки вкус, а цените и тук варират сериозно.

 

Сродни публикации