И днес ще остане горещо и сухо » Съвети в земеделието

април 22, 2024

И днес ще остане горещо и сухо

Акценти

  • Купесто-дъждовна облачност ще започне да се развива в четвъртък и петък

Заоблачаване и валежи се очакват в края на седмицата.

Слънчево и горещо ще бъде времето и днес. Температурите на въздуха ще са около 34 – 39 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Очаква се образуване на купеста и купесто-дъждовна облачност в късните следобедни часове. Тези явления ще са съсредоточени предимно над северните и планинските райони. Там на отделни места ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Възможни са локални гръмотевични бури и градушки. Днес вятърът ще бъде слаб от северозапад, а в източните райони, ориентиран от юг-югоизток.

По Черноморието също ще остане слънчево и горещо. Там ще духа характерен бриз. Максималните температури на въздуха ще са около 30-33 градуса, а на морската вода от 26 до 28 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планинските райони преди обяд ще се задържи предимно слънчево. Купеста облачност ще се развива след обяд. До полунощ на места дори ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, ориентиран предимно от изток-североизток. Привечер той ще смени посоката си и ще задуха от север-северозапад. На височина 1200 метра максималната температура ще е около 29 градуса, а на 2000 метра – около 22 градуса.
Атмосферното налягане ще остане близко до средното за месеца.

Купесто-дъждовна облачност ще започне да се развива в четвъртък и петък. Тя ще донесе краткотрайни валежи и гръмотевични бури над много райони на страната. Очакват се локални интензивни валежи и градушки. Максималните температурите ще се понижат и в петък ще бъдат между 27 и 32 градуса.

 

Сродни публикации