И американските земеделци ще получат обезщетения » Съвети в земеделието

юни 19, 2024

И американските земеделци ще получат обезщетения

Акценти

  • Финансово ще бъдат подпомагани производителите на соя, сорго, пшеница, свинско месо, млечни продукти, ориз, плодове и ядки.  

В резултат на обявените от САЩ мита за внос на стомана, алуминий и китайски стоки много от американските животновъди и земеделски стопани пострадаха финансово. Най-силни са негативните последици за производителите на соя и свинско месо.

Ще стане ли Европа вносител на американска соя

През изминалата седмица беше проведена среща между Жан-Клод Юнкер и Доналд Тръмп, на която беше постигнато споразумение за неналагане на нови мита за перода, докато продължават преговорите. Според договореното се очаква Европа да стане крупен купувач на американска соя, докато това се случи обаче, земеделските стопани там ще получат финансово подпомагане в общ размер от 12 млрд. долара. Това обезщетение ще им позволи да намалят загубите си, докато бъде постигнато дългосрочно търговско споразумение.

Финансовото подпомагане ще бъде предназначено за производителите на соя, сорго, пшеница, свинско месо, млечни продукти, ориз, плодове и ядки.

 

Сродни публикации