Интензивни валежи и условия за градушки ще има в часовете след обяд » Съвети в земеделието

април 25, 2024

Интензивни валежи и условия за градушки ще има в часовете след обяд

Акценти

  • Максималните температури през деня ще са между 27 и 32 градуса, а в крайните югоизточни райони до 35 градуса

През съботния ден се очаква усилване на вятъра и леко захлаждане.

Днес валежите ще обхванат и източната част на страната. На отделни места те ще са значителни, ще има и условия за градушки. Очаква се спиране на валежите след обяд от северозапад. С тях и облачността ще се разкъса. Ще духа до умерен вятър, ориентиран от запад-северозапад. В Дунавската равнина и Горнотракийската низина той ще се усили до временно силен. С него ще нахлуе по-хладен въздух. Максималните температури през деня ще са между 27 и 32 градуса, а в крайните югоизточни райони до 35 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи под средното за месеца, но след обяд ще започне да се повишава.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развиват над Черноморието. Там се очакват краткотрайни валежи, предимно в следобедните часове, когато ще са интензивни и значителни по количество. Те ще бъдат придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия и за градушки. По морския бряг ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. До края на деня той ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурата на въздуха ще бъде между 28-30 градуса, а на морската вода – 27-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Там ще има краткотрайни, на места интензивни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки. Ще духа силен вятър, ориентиран от запад-северозапад. На височина 1200 мера максималната температура ще бъде 23 градуса, а на 2000 метра – около 15 градуса.

 

Сродни публикации