Инспектори на ИАРА спипаха нарушители на ЗРА » Съвети в земеделието

април 13, 2024

Инспектори на ИАРА спипаха нарушители на ЗРА

Акценти

  • Заловени са две лица, които са извършвали незаконен риболов с гумена лодка и мрежи в язовир „Тихов лаг“

Иззети са риболовни мрежи и уреди, а уловената риба е пусната обратно във водоемите.

Служители на ИАРА град Пазарджик и град Пловдив са извършили масови проверки на водни обекти в периода от 5 юни до 12 юни 2019 г. Установени са административни нарушения по ЗРА, за които са съставени два акта. Единият е за любителски риболов без риболовен билет. Другият – за извършване на риболов в тъмната част на денонощието. С констативни протоколи са иззети риболовни мрежи с обща дължина около 950 м и 7 риболовни уреди тип „комбайн“ с обща дължина около 600 м. Уловената риба е върната във водата. Общо 23 лица, които са извършвали любителски риболов са били проверени. Не са констатирани нарушения по ЗРА.

Планирана проверка на язовир Мандра са извършили служители на сектор РК Бургас, отдел РК Черно море на 11.06.2019 г. Инспекторите са забелязали лодка в язовира. Човекът, който я е управлявал е успял да избяга. При проверка в нея са открити два чувала със 120 метра хрилни мрежи. В тях е имало близо 10 кг. риба от вида сребриста каракуда, която е върната обратно във водата. По случая е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Служители на РК град Враца съвместно с РПУ – Борован на 12.06.2019 г. са извършили нощна проверка на язовир „Тихов лаг“, село Борован. Заловени са две лица, които са извършвали незаконен риболов с гумена лодка и мрежи. Проверяващите са открили улов на риба от вида „сребриста каракуда“ с общо тегло 20,10 кг, която е върната обратно във водите на язовира. На нарушителите са съставени актове по Закона за рибарството и аквакултури.

 

Сродни публикации