Инвестициите в преработвателната индустрия подпомагат развитието на земеделието » Съвети в земеделието

април 22, 2024

Инвестициите в преработвателната индустрия подпомагат развитието на земеделието

Инвестиции в преработвателната индустрия са изключително полезни за българското земеделие, защото чрез тях се повишава търсенето на земеделски суровини и продукти, които се произвеждат в страната ни. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на откриването на обновена линия за производство на шоколадов десерт във фабриката на „Нестле” за шоколадови продукти и бисквити в София. Новото съоръжение официално бе открито от заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева и министър Греков.

„За работата на тази инсталация ще се използват българско брашно и мляко, и освен това се отварят нови работни места. Това ще има положителен ефект върху икономиката ни“, категоричен бе министър Димитър Греков.

Реновираната производствена линия е на стойност 12,8 млн. лв. Тя ще произвежда нов шоколадов десерт KIT KAT, който ще се изнася от България за целия свят. Фабриката за шоколадови продукти и бисквити в София осигурява работни места на над 730 души, a с новата линия  ще бъдат ангажирани над 100 човека.

В събитието участие взе и посланикът на Конфедерация Швейцария Н.пр. Регина Ешер.

 

За автора

Сродни публикации