Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов посочи, че по мярка 121 Модернизация на земеделските стопанства „няма да имаме много голям бюджет“ » Съвети в земеделието

юни 24, 2024

Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов посочи, че по мярка 121 Модернизация на земеделските стопанства „няма да имаме много голям бюджет“

Приемът на проекти по мярка 121 Модернизация на земеделските стопанства ще започне от втората половина на месец юни.
В интервю за Дарик изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов признава, че по мярката „няма да имаме много голям бюджет“. Средствата за тазгодишния прием ще са около 43 милиона евро.
„В момента уточняваме експертно как да формулираме самата заповед, защото имаме гарантирани бюджети и общ бюджет с Министерство на земеделието, така че очакваме да се формира екипът на Министерството на земеделието в пълния си състав следващата седмица, така че да излезем със заповедта и приемът да започне от втората половина на месец юни“, посочи Румен Порожанов.
От 2007 г. до момента по Програмата за развитие на селските райони са усвоени около 1 млрд. и 350 млн. евро. По информация на директора на ДФЗ по ПРСР има три бюджета по 400 милиона евро, които да усвояваме. „Разбира се, и моите очаквания са да нямаме проблем в настоящата година и в следващата, и евентуално в уравняването на сметките в 2015 година. Така че максимално ще бъде усвояването, да не кажа проценти, но те ще вървят близо към 100-те в контекста на изпълнението на ПРСР“, посочи Румен Порожанов.

 

За автора

Сродни публикации