Изпращаме национален отбор на Световното по транжиране в САЩ » Съвети в земеделието

април 25, 2024

Изпращаме национален отбор на Световното по транжиране в САЩ

Акценти

  • Събитието е с подкрепата на МЗХГ и ДФ "Земеделие“

България ще изпрати подбран национален отбор на Световното първенство по транжиране в американския град Сакраменто, Калифорния.

Конкурсът ще се проведе на 11-ти и 12-ти октомври 2019 г. в Сливен под звучното име „Майстор месар“.

Участниците ще премерят сили в бързото и качествено обезкостяването на говеждо, свинско, агнешко и пилешко месо. За допълнителни точки ще трябва да демонстрират и уменията си в приготвянето на наденица, кюфтенца или кебапчета по тяхна рецепта.

Състезанието „Майстор месар“ се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България. То ще се проведе в рамките на традиционното Национално изложение по животновъдство. Партньор е Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и с подкрепата на МЗХГ и ДФ „Земеделие“.

Целта му е да популяризира вкусното българско месо и професиите „обезкоствач/транжор“ и „кулинар“. Събитието в „града на 100-те войводи“ ще поведе ценителите на традиционните качествени български продукти от месо към многобройните щандове на малки и средни месопреработвателни предприятия от цялата страна, демонстрации и дегустации.

Шеф-готвач и ученици от професионалната гимназия по хотелиарство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“ – Сливен ще приготвят кулинарни заготовки от обезкостеното месо, а утвърдени майстори ще показват как се приготвя качествен суджук и луканка. Специално жури ще избере измежду всички предложения „Най-оригиналния и вкусен кулинарен продукт“.

Асоциацията на месопреработвателите в България е най-голямата браншова организация у нас, която обединява 60% от месодобивните и месопреработвателните предприятия в страната. Състезанието „Майстор месар“ е част от проект „Дни на българското месо“, с който асоциацията подкрепя инициативата на МЗХГ „Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти!“

 

За автора

Сродни публикации