Измамиха купувач на лавандулови резници » Съвети в земеделието

декември 01, 2021

Измамиха купувач на лавандулови резници

Акценти

  • Купувач от Ардино е бил измамен с 2 000 лв.

Трудностите при отглеждането на лавандула не са породени само от нуждите на растенията.

Конкуренция съществува във всеки бранш лошото е, когато тя стане причина за различни кражби и законови нарушения. Земеделските стопани у нас се срещат с редица трудности като се започне от производството, финансирането, търсенето на работна ръка, опитите на прекупвачите да смъкват цените и т.н. Сякаш тези грижи и тревоги не са им достатъчни.

В отделни части на страната стопани все по-често подават сигнали за различни кражби и вандалски прояви. По рано тази година бяха изкоренени няколко стопанства с лавандула. Кандидат земеделци, решили да се вземат безплатно растения от чужди градини, за да си намалят разходите за създаването на собствени стопанства.

 

 

 

Преди дни в Кърджали е подаден сигнал за измама с лавандулови резници. Купувач от Ардино е бил измамен с 2 000 лв. Човекът е превел на доставчик сумата от 4,500 лв, но за тези пари му бил изпратен посадъчен материал само за 2 500 лв. Направен е опит за връзка с продавача, но за съжаление неуспешна, защото той не отговарял на телефонните обаждания. Започната е проверка по Наказателния кодекс за измама.

 

Сродни публикации