Откриха изложението „Селското стопанство и всичко за него“ » Съвети в земеделието

юли 13, 2024

Откриха изложението „Селското стопанство и всичко за него“

Акценти

  • Посетителите на изложението ще имат възможността да видят дрон, които се използва за пръскане на ниви

То ще продължи от 31 август в Добрич

В града вече тече международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“. До края на тази работна седмица всеки желаещ има възможност да го посети и разгледа.

На панаира ще бъдат представени едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, техника за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена, сушилни инсталации, препарати за растителна защита, семена и посадъчен материал, резервни части, масла и смазочни материали, автомобили.

Щандовете на изложението са разположени в Спортен комплекс „Простор“. Предстои тази вечер да бъдат връчени наградите „Добрички панаир“.

Новост за изложението е фестивалът „Даровете на природата“. Той ще се проведе днес и утре. Организиран е по проект „Румъно-бългаска органична предприемаческа мрежа“, а финансирането му е по програмата за трансгранично сътрудничество между Румъния и България. Участие ще вземат биопроизводители от Добричка област и от Констанца.

дрон за пръскане

Посетителите на изложението ще имат възможността да видят дрон, които се използва за пръскане на ниви. Освен него ще бъдат изложени и други нови технологии използвани в областта на земеделието.

 

Сродни публикации