Избраха най-добрия секач за 2019 г. » Съвети в земеделието

април 23, 2024

Избраха най-добрия секач за 2019 г.

Акценти

  • Отборите се надпреварваха в 5 дисциплини: поваляне на дърво, монтаж на верига, комбинирано рязане, прецизно рязане и кастрене.

За четвърти пореден път се проведе Националното състезание за най-добър секач.

Тази година домакин бе Учебно опитно горско стопанство – Петрохан. В надпреварата се включиха екипи от по двама представители на шестте горски държавни предприятия, двете учебно опитни горски стопанства в Петрохан и Юндола и ПГГСД „Тетевен“.

„Много се радвам, че състезанието има вече четиригодишна нова история. Повишаването на квалификацията на хората, работещи тази трудна професия е изключително важно,“ каза инж. Йордан Палигоров, директор на дирекция в Изпълнителна агенция по горите и член на комисията за работа със земеделска и горска техника. Комисията и ИАГ имаше за задача да следи за безпроблемното и безаварийно протичане на състезанието. В тази връзка инж. Палигоров благодари на домакините от УОГС Петрохан за добрата организация.

Отборите се надпреварваха в 5 дисциплини: поваляне на дърво, монтаж на верига, комбинирано рязане, прецизно рязане и кастрене.

В индивидуалното комплексно класиране призът „Най-добър секач“ спечели отново миналогодишният победител Иван Каменов от отбора на УОГС Петрохан, следван от Марин Иванов от ЮЗДП гр. Благоевград и Радослав Раев от ЮЦДП Смолян.

В отборното класиране най-добре се представи отборът на УОГС Петрохан, а на второ и трето място останаха съответно екипите на ЮЦДП гр. Смолян и ЮЗДП гр. Благоевград.

Специални адмирации за доброто си представяне получиха най-младите участници в състезанието – Кристиян Василев, Димитър Малчев – ученици на Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване – Тетевен. Заради възрастовите ограничения на правилника обаче те не участваха в дисциплината „поваляне на дърво“.

 

За автора

Сродни публикации