Значителни валежи се очакват в Югозападна България » Съвети в земеделието

юли 24, 2024

Значителни валежи се очакват в Югозападна България

Акценти

  • На места в масивите от Югозападна България количествата ще са значителни

Днес ще бъде предимно облачно и в югозападната половина от страната валежите ще продължат, като на места там количествата ще са значителни.

След временното отслабване, източният вятър ще се усили и с него ще продължи да прониква студен въздух. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в Североизточна България, където ще има временни разкъсвания на облачността температурите ще са до 16 – 17°.

Над планините ще е облачно, с валежи, предимно от дъжд, но с понижението на температурите, границата дъжд-сняг вечерта ще падне до 1200 метра. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от изток, по най-високите върхове на Рила и Пирин – от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е 4-5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, но ще е почти без валеж. Над северните райони ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 14°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

 

За автора

Сродни публикации