Земеделските производители получиха 1 млрд. и 20 млн. лв. » Съвети в земеделието

март 24, 2023

Земеделските производители получиха 1 млрд. и 20 млн. лв.

„Успяхме да изплатим около 1 млрд. и 20 млн. лева на всички земеделски производители”, обяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков в сутрешния блок на БНТ 1. Той припомни, че първо са изплатени оставащите 30% от субсидиите на животновъдите, което е около 33 млн. лв., а близо милиард са получили всички коректно подали заявления за подпомагане на площ.

„Земеделските стопани винаги се нуждаят от средства и така трябва да се подходи към тях – да имат точния час, в който ще имат нужните им средства. Искаме да създадем правила, с които хората да знаят как да разчетат средствата си през годината”, подчерта министърът.

По думите му, правителството е спазило обещанието си за изплащане на субсидиите в срок, въпреки  трудния момент в началото на годината, когато събираемостта на данъците е много ниска. „Направихме го с убедеността, че тези средства са необходими на земеделските производители”, категоричен беше министър Димитър Греков.

По темите за тютюнопроизводителите и животновъдите проф. Греков коментира, че се работи по законови промени, с които да се решат най-сериозните проблеми в тези сектори.

Източник: МЗХ

 

За автора

Сродни публикации