За 15-ти път в Севлиево ще се проведе Празник на тиквата » Съвети в земеделието

април 13, 2024

За 15-ти път в Севлиево ще се проведе Празник на тиквата

Акценти

  • През всички празнични дни ще бъдат отворени вратите на музеят на тиквата, а “Тиквен бар”, базар и тиквени кулинарни кътове ще радват гостите на празника

За петнадесета поредна година в Севлиево ще се проведе Празникът на тиквата.

По традиция в няколко поредни дни Община Севлиево организира празник на тиквата и есенен панаир. Той приключва с тържествено отбелязване на Деня на Севлиево – Петковден.

От 9 до 14 октомври Севлиево ще събере хиляди почитатели на оранжевото изкушение. Те ще се докоснат до неповторимата магия на този истински празник за душата.

Началото тази година ще бъде на 9 октомври с продължението на Национален проект „Аз съм българка!“ – изложба на фотографа Радослав Първанов в централното фоайе на Община Севлиево.

На 10 октомври от 18:30 часа е откриването на Севлиевския есенен панаир с концерт „Песните ти, Българийо“, в който участие ще вземат Янка Рупкина, Бинка Добрева, Райко Кирилов, Йорданка Варджийска, Квартет „Славей“, Владислав Славов и др. Той ще се проведе на Панаирната естрада.

На 11 октомври стартира и XV-ти празник на тиквата. Още сутринта на площад „Свобода“ ще заработи Международният пресцентър. Там гостите на фестивала ще могат да получат рекламни материали и да се запознаят в детайли с програмата.

В 18:00 часа концерт на местни таланти ще подгрее дългоочакваното изпълнение на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. В 20:00 часа следва музикално лазерно фойерверк шоу на площад „Свобода“, а в 20:30 Християна Лоизу ще изнесе концерт на панаирната естрада.

На 13 октомври в 10:30 часа започват всички забавления за малки и големи – богата забавна програма ще радва присъстващите на празника през целия ден на площад „Свобода“ – музика, танци, награди и безброй изненади са подготвили организаторите. В 18:30 часа група Сигнал ще изпеят вечните си хитове на панаирната естрада.

През всички празнични дни ще бъдат отворени вратите на музеят на тиквата, а “Тиквен бар”, базар и тиквени кулинарни кътове ще радват гостите на празника.

“Вярвам, че и тази година севлиевци ще посрещнат есента с радост и позитивно настроение. Постарали сме се за всеки да има по нещо, за да може празникът да се пренесе от градския площад в душите на хората. Пожелавам на всички севлиевци и на многобройните гости, да преживеят незабравими мигове в Севлиево!”, коментира кметът д-р Иван Иванов.

 

За автора

Сродни публикации