За какво са полезни гъбите » Съвети в земеделието

юни 19, 2024

За какво са полезни гъбите

Акценти

  • Гъбите са богати на витамин D, които се грижи за здравината на костите и зъбите

Те са добра алтернатива на месото, която се грижи за здравината на костите и зъбите ни

Според редица проучвания гъбите не са само продукт за приготвянето на кулинарни изкушения. В състава си те крият много полезни вещества. Съдържат 90 % вода и са изключително богати на калий. Интересно е да се отбележи, че те са особено полезни за мъжете, които се занимават усилено със спорт. Гъбите спомагат за изграждането на мускулите, подчертават релефа им и предотвратяват ефекта на „подпухване“.

В много рецепти гъбите са предлагани като алтернатива на месото. Те са подходящи за вегетарианци, а и не само. Калориите, които се съдържат в тях са доста по-малко, което ги прави много подходящи за диети.

Освен това те са богати и на витамин D, които се грижи за здравината на костите и зъбите. Той предотвратява диабет и е необходим за нормалната функция на сърцето.

Гъбите са източник на енергия и много полезни хранителни вещества. Те съдържат и мед, който помагат на кислорода да достигне по-бързо към мозъка и мускулите. Така хората, които включват гъби в диетата си се чувстват по енергични и активни.

 

Сродни публикации