За валежите днес няма обявен жълт код » Съвети в земеделието

февруари 24, 2024

За валежите днес няма обявен жълт код

Акценти

  • Максималните температури днес ще са в интервала от 18 до 23 градуса

И днес облачността в страната ще остане предимно значителна.

Ще има временни разкъсвания над Западна и Централна България. Възможни са превалявания на места в източната част на страната, но те ще са преди обяд. В следобедните часове купесто-дъждовна облачност ще се развива главно в Западна и Централна България. Тя ще предизвика краткотрайни превалявания, а на отделни места дори интензивни валежи с гръмотевици.

Очаква се вятърът да бъде слаб до умерен. В Западна България той ще е ориентиран от север-северозапад. В източната част на страната ще бъде от изток-югоизток. Максималните температури днес ще са в интервала от 18 до 23 градуса.

Предимно облачно ще остане времето по Черноморието. Там през деня се очакват превалявания на отделни места. Вятърът ще бъде умерен и ориентиран предимно от изток. Температурата на морската вода ще бъде около 15-16 градуса, а вълнението на морето – 2-3 бала.

По-ниско от средното за месеца е атмосферното налягане, но и още малко ще се понижи.

Предимно облачно и с мъгли ще останат високите части на планините у нас. Там се очакват валежи от дъжд, които на височина над 2000 метра ще бъдат от сняг. Вятърът ще бъде слаб до умерен с посока от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12 градуса, а на 2000 метра – около 5 градуса.

 

Сродни публикации