Защо руснаците увеличиха производството на млечни продукти » Съвети в земеделието

Защо руснаците увеличиха производството на млечни продукти

Акценти

  • От 2015 г. досега производството на сирене в Русия се е увеличило с 30 %

Три пъти по-малко са стоките, изтеглени от търговската мрежа заради несъответствие между съдържанието и етикетировката

От 2015 г. досега производството на сирене в Русия се е увеличило с 30 %. Това се дължи на засиления контрол върху етикетирането на продуктите, съобщават от Казах Зерно.

По тази причина много от етикетите са се променили и на продуктите вече не пише „сирене“ и масло“, а „имитиращ продукт сирене“ и „маргарин“.

От 2014 г. контролът върху фалшифицираните продукти е засилен. Увеличили са се и налаганите санкциите за производителите поставили подвеждащ и неверен етикет.

Така промяната от 30 % не се дължи на повишените обеми в производството, а на коректно поставените етикети.

Вече е недопустимо в продуктите обозначение с етикет „сирене“ или „масло“ да се добавят растителни мазнини.

сирене

По оперативни данни ежегодно от търговската мрежа се изтеглят около 20 хил. тона продукция. За сравнение през 2014 г. това количество е било 75 хил. тона. Тази драстична промяна е в резултат именно от засиления контрол върху етикетировката и съдържанието на произвежданите продукти.

 

Свързани новини