Защо е добре да хапваме повече моркови » Съвети в земеделието

август 08, 2020

Защо е добре да хапваме повече моркови

Акценти

  • Витамин К в морковите е отговорен за съсирването на кръвта и по-добрата калциева обмяна в организма

Морковите са супер храна за хората от всички възрасти

Човешкото здраве е нещо крехко, понякога незабележимо, но от съществено значение. Често повечето от нас го оценяват едва, когато то се влоши или го изгубят. Хубавото е, че природата ни е дарила с различни плодове, зеленчуци, билки и лечебни растения, които да ни помогнат да го запазим за по-дълго. За съжаление само един болен човек може истински да оцени здравето, което е загубил и му липсва.

Едно от лековитите чудеса на природата са морковите. Този зеленчук е достъпен по магазините през цялата година. Ползите от консумацията му са многобройни. Те са само доказани не само с времето, но и с научни изследвания. Хубавото на този зеленчук е, че той може да се консумира по различни начини. Вкусен е в сурово, печено и варено състояние. Подходяща съставка е за приготвянето на различни сокове и нектари. Това е една от храните, с която захранват малките деца в най-ранна възраст. Редовната консумация на моркови е препоръчителна за хората от всички възрасти. Интересно е да се отбележи, че морковите влизат във все повече рецепти за десерти, сурови сладкиши и бонбони.

Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.
 

Сродни публикации