Захлаждане и валежи ни очакват днес » Съвети в земеделието

юни 10, 2023

Захлаждане и валежи ни очакват днес

Акценти

  • Температурите ще се понижат и максималните ще достигнат 25 – 30 градуса

През страната ще премине студен атмосферен фронт.

Променлива, по-значителна облачност ще има над много райони от страната. От запад на изток ще превали, а в планинските райони тези явления ще са временно интензивни. Там ще има условия и за гръмотевична дейност. С умерен вятър от запад-северозапад ще нахлуе студен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще достигнат 25 – 30 градуса. Атмосферното налягане ще се повиши до средното за месеца.

Предимно слънчево ще остане времето преди обяд по Черноморието. След това от запад облачността ще се увеличи, но валежи са малко вероятни. Вятърът по морския бряг ще бъде слаб до умерен, ориентиран от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 26 и 30 градуса, а на морската вода – 25 – 27 градуса. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

Променлива често значителна ще бъде облачността днес в планините. Там на много места от запад на изток ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен и силен, ориентиран от запад-северозапад. С него температурите ще се понижат. На височина 1200 метра температурата ще е около 22 градуса, а на 2000 метра – около 14 градуса.

 

Сродни публикации