Засилва се интересът на шуменци към използването на биопродукти. Хората обръщат все по-голямо внимание на здравето си и на това с какво се хранят. Това съобщи Антоанета Сарафова, собственик на биомагазин. По думите и те са не само консуматори, но подбират прецизно какво да е менюто на трапезата им. Тенденцията е към по природосъобразен начин на живот и затова хората се стремят да се хранят по-здравословно, да избягват продукти с консерванти и оцветители. Антоанета Сарафова допълни, че потребителите са различни, както и продуктите, които търсят. Все повече шуменци прибягват до използването на биокозметика. Много търсени са българските производители. Биопродуктите поддържат по-доброто физическо и психоческо състояние на хората, припомни Антоанета Сарафова. Т.нар. суперхрани също намират място на трапезата на шуменци, които вече са добре запознати с техните полезни свойства.