В Добрич започна изложението „Борса за семена и посадъчен материал“ » Съвети в земеделието

февруари 28, 2024

В Добрич започна изложението „Борса за семена и посадъчен материал“

Акценти

  • Специализираното изложение „Борса за семена и посадъчен материал“ ще продължи до 7 февруари

Гостите ще могат да разгледат различни видове торове, специализирана литература и селскостопанска техника

В Добрич вече е открито XXV-ото издание на специализираното изложение „Борса за семена и посадъчен материал“. В Градския парк „Св. Георги“, в Спортен комплекс „простор“ са разположени и изложбените щандове. Изложението ще продължи до 7 февруари. През тези дни производителите на семена и посадъчен материал ще могат да предложат своите продукти. Посетителите на изложението ще могат да разгледат още различни видове торове, специализирана литература и селскостопанска техника.

Фолклорен танц на Представителна детска фолклорна танцова студия „Добруджа“ положи началото на официалното откриване на събитието. Художествен ръководител на танцоават формация е Стоян Господинов. Гостите поздравиха Звезделина Иванова, изпълнителен директор на „Добрички панаир“ АД, Йордан Йорданов, кмет на Добрич, и Бистра Павловска, изпълнителен директор на Агенцията по сортоизпитване, апробация и семеконтрол към Министерство на земеделието,  храните и горите.

Ежегодно, със свои щандове, в изложението участват Добруджанският земеделски институт край Генерал Тошево, Областният информационен център в Добрич и местният офис на Enterprise Europe Network.

 

Сродни публикации