Започва Фестивалът на киселото мляко » Съвети в земеделието

септември 28, 2023

Започва Фестивалът на киселото мляко

Акценти

  • На фестивала ще бъдат проведено изложение на производителите на млечни и биопродукти

Жителите на село Момчиловци канят всички желаещи да споделят празника и да се насладят на традициите

„Три дни яли, пили и се веселили.“ Подобна програма очаква всички гости и жители на село Момчиловци. Днес там ще се състои официалното откриване на фестивала „Киселото мляко – новият път на коприната“.

На празника, който за четвърта поредна година ще се проведе в селото ще присъстват гости не само от страната, но и от далечен Китай. Подготвена е интересна програма, която ще поддържа вниманието на посетителите. Разнообразие от фолклорни изяви, много танци, конкурси и изложби ще радват всички присъстващи. За малките ще имат специално направена Детска шатра, в която ще имат възможност да се научат да правят килимчета от билки, хартиени цветя. Занимания ще има за хората от всички възрасти. Предвидени са уроци по тай-чи, различни лекции и програми засягащи теми за здравето и дълголетието.

На фестивала ще бъдат проведено изложение на производителите на млечни и биопродукти. Различни занаятчии ще показват своите творби и умения. Ще се състои и представяне на китайската култура и занаяти. Различни кулинарни мероприятия ще впечатляват гостите и ще им дават идеи и вдъхновение за нови рецепти.

 

Сродни публикации