Започва третиране на площите в Шуменско » Съвети в земеделието

август 01, 2021

Започва третиране на площите в Шуменско

Акценти

  • Ще се използва продукт „НАСА 360 СЛ" с карантинен срок 30 дни и доза 4% разтвор

Пчеларите трябва да предпазят пчелните си семейства от отравяне.

На територията на гр. Шумен, в кв. „Макак“, кв. „Дивдядово“ започва третиране на площите.  То ще се извърши от ДП НКЖИ поделение „Електроразпределение РП Енергосекция“ – Горна Оряховица. Предвидено е третиранията с растителнозащитни препарати да бъдат изпълнявани по график.

От 28 до 29 май от 8.00 до 17.00 часа ще се извърши пръскане на терена около стълбовете от контактната мрежа в сервитута (разстояние шест метра от главна релса от двете страни) по жп линия София – Варна в участъка Мадара – Каспичан. За целта ще се използва продукт „НАСА 360 СЛ“ с карантинен срок 30 дни и доза 4% разтвор. Пръскането ще бъде срещу вредител – едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели.

Собствениците на пчелни семейства в гр. Шумен, кв. „Макак“, кв. „Дивдядово“, с. Панайот Волов и с. Белокопитово трябва да се погрижат за пчелните си семейства, за да ги предпазят от отравяне. Третирания и в тези райони ще се проведат от утре до края на месеца.

От 29 до 31 май от 8.00 до 17.00 часа ще се извърши пръскане на терена около стълбовете от контактната мрежа в сервитута (разстояние шест метра от главна релса от двете страни) по жп линия Шумен – Комунари – в участъка Шумен – Смядово – НВ Желъд. Ще се използва продукт – „НАСА 360 СЛ“ с карантинен срок 30 дни и доза 4% разтвор.

Също от 29 до 31 май от 8.00 до 17.00 часа ще се извърши третиране на терена около стълбовете от контактната мрежа в сервитута (разстояние шест метра от главна релса от двете страни) по жп линия София – Варна – участък Търговище – Хан Крум. Предвидено е и там да се използва продукт „НАСА 360 СЛ“ с карантинен срок 30 дни и доза 4% разтвор.

Повече информация може да получите на тел: 0889 807 810 ДП НКЖИ поделение „Електроразпределение РП Енергосекция“ – Горна Оряховица и 054/857 710 – Община Шумен.

 

Сродни публикации