Започва международното изложение "Пчеларство 2020" » Съвети в земеделието

ноември 30, 2022

Започва международното изложение „Пчеларство 2020“

Акценти

  • Събитието събира от 6 до 9 февруари 135 фирми от 20 държави

Богата е програмата на 18-тото издание на Международното изложение „Пчеларство 2020“ в Плевен.

Това съобщи доц.Юлиян Станчев – председател на Областния пчеларски съюз в Плевен.

Събитието събира от 6 до 9 февруари 135 фирми от 20 държави.

В първия ден /6 февруари/ от 13.00 ч. е предвидена лекция от експерти на МЗХГ и ДФЗ. След това следва блок „Биологично пчеларство“.

На следващия ден /7 януари/ от 10.00 ч. е лекцията „Хигиенно поведение при пчелите“ с лектор гл.ас.д-р Свилен Лазаров от Тракийския университет. След него е беседата „Актуални замърсители и фалшификации на пчелния мед, методи за тяхното установяване“ от доц.д-р Динко Динков от същия университет. В 12.00 ч. ще бъде представен „Съвременен поглед върху ползата и рисковете от пчелните продукти“ от доц. Пламен Христов от Институт по животновъдни науки – Костинброд. Интерес предизвиква и „Електронна система за наблюдение на процесите в пчелните стопанства Bee digital“, която е предвидена за 14.00 ч.

След нея от 15.00 ч. предстои работна среща за създаване на Организация на производителите в България, а в 16.00 ч. е лекцията „Пчеларството в Босна и Херцеговина“ от пчеларското дружество „Нектар“ – гр. Тузла.

В съботният ден /8 февруари/ е предвидена лекция за влиянието на билковите продукти върху здравето на пчелите от д-р Илиян Гечев и д-р Росица Шумкова.

В неделя /9 февруари/ ще бъдат връчени наградите на изложението.

 

За автора

Сродни публикации