Зам. министър Абазов обсъди с областните директори на ОД „Земеделие” подготовката на кампания 2014 » Съвети в земеделието

ноември 30, 2023

Зам. министър Абазов обсъди с областните директори на ОД „Земеделие” подготовката на кампания 2014

Подготовката на кампанията за приемане на заявления за подпомагане за 2014 г. и готовността на областните и общински служби за нормалното й протичане, бяха обсъдени на работна среща на заместник-министъра на земеделието и храните Бюрхан Абазов с 28-те  директори  на областни служби в с. Арбанаси. Кампанята стартира на 1 март т.г.

По време на срещата бяха представени новите моменти, свързани с директните плащания и схемите за подпомагане през 2014 г. Зам.-министър Абазов акцентира, че основен приоритет на правителството и Министерството на земеделието и храните  е подпомагането на малките и средни стопанства, както и на уязвимите сектори – растениевъдство и животновъдство. „Точно по тази причина се договориха условията за увеличение на средствата за обвързана подкрепа от 3,5 на 6,5%”, посочи той.

Други мерки, които ще се предприемат в тази  посока е чрез въвеждане на схема за преразпределително плащане, в резултат, на което се предвижда малките и средни стопанства с площ до 300 дка да получават по-високо ниво на подпомагане от средното, а тези с площ над 10 000 дка по – малко подпомагане от средното.

 

За автора

Сродни публикации