Заловиха трима бракониери, отстреляли сърна » Съвети в земеделието

май 26, 2024

Заловиха трима бракониери, отстреляли сърна

Горски инспектори от РДГ Пловдив и служители на РУ на МВР Стамболийски заловиха трима бракониери, отстреляли сърна.

Нарушението е констатирано при проверка на лек автомобил в гр. Перущица. Инспекторите са открили простреляното в главата животно в багажника на автомобила заедно с един брой ловна карабина.

В превозното средство са пътували три лица, на които са съставени актове по Закона за лова и опазване на дивеча – за превозване на убит дивеч и за отстрел на едър дивеч без писмено разрешително за лов и в забранено за лов време.

За бракониерската проява нарушителите са задържани за 24 часа в РУ на МВР. Уведомена е Районна прокуратура в гр. Пловдив за проверка и установяване на наличие на престъпление по Наказателния кодекс.

При извършена проверка от служители на РУ на МВР гр. Стамболийски  в ранните часове на 15.10.2019 г. са констатирали наличие на 1 бр. убита сърна в  багажника на спрян за проверка лек автомобил в гр. Перущица.

На място веднага пристига екип от горски инспектори към РДГ Пловдив, които установяват следното:

– наличие на 1 бр. сърна с огнестрелна рана в главата, не одрана и не изкормена в  багажника на спряното за проверка МПС и 1 бр. ловна карабина.  В автомобила са пътували 3 бр. лица.

Съставени са 2 бр. АУАН от горски инспектори към РДГ Пловдив, както следва:

  • – На водача на автомобила е съставен АУАН по ЗЛОД  за превозване на убит дивеч, без писмено разрешително за лов.
  • – На лицето, извършило нерегламентирания отстрел на сърната, е  съставен АУАН по ЗЛОД за отстрел на едър дивеч без писмено разрешително за лов и в забранено за лов време.

Убитата сърната е задържана с КП и предадена с разписка за отговорно пазене на служител от ТП ДЛС Тракия за съхранение. Задържана е 1 бр. ловна карабина от служители на РУ Стамболийски

Предприети са действия за уведомяване на Районна прокуратура гр. Пловдив, за проверка и установяване на наличие на осъществено престъпление по НК.

 

За автора

Сродни публикации