Задържани са и ромите, нахлули в имота на кипърския животновъд » Съвети в земеделието

август 04, 2021

Задържани са и ромите, нахлули в имота на кипърския животновъд

Акценти

  • За убития се знае, че е излязъл от затвора през 2017 година

Убитият крадец е бил с 14 присъди за кражби, като една е била именно във въпросната ферма.

Обвинения бяха повдигнат на двамата роми, които преди дни нахлуха в имота на кипърски фермер в село Болярино.

Към момента в селото има засилено полицейско присъствие. След инцидента, при който животновъдът прегази с джипа си единия от крадците, ромите от Болярино се заканиха да опожарят фермата му. Срещу 60-годишния кипърец е повдигнато обвинение за умишлено престъпление.

Животновъдът е в ареста за срок от 72 часа. В случай, че обвиненията срещу него се докажат може да получи от 10 до 20 години затвор.

Димитракис Спирилис е бил обиран многократно. Пред три години домът му дори е бил запален.

Също за 72 часа са задържани другите двама крадци. Те са на по 28 години и са осъждани за кражби. За убития се знае, че е излязъл от затвора през 2017 година. Той е имал 14 присъди за кражби, като една е била именно в имота на Спирилис. Разследването по случая продължава.

Според кметицата на селото благодарение на жандармерията няма напрежение между хората. Тя е коментирала, че не знае срещу кипъреца да са отправяни заплахи. Въпреки, че според нея ромските къщи са само около 10 и хората не са създавали напрежение, в сутрешния блок на Нова Телевизия бяха излъчени доста заплашителни коментари от страна на ромите там.

 

Сродни публикации