Дойде есента и заваляха поръчките за дърва » Съвети в земеделието

септември 24, 2023

Дойде есента и заваляха поръчките за дърва

Акценти

  • Поради засиления интерес от страна на потребителите се очаква да настъпи и момент на недостиг на дърва за регулярното изпълнение на поръчките

14 785 домакинства вече са получили заявените количества за огрев през зимата

Все повече домакинства в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София и Пазарджик се сдобиват с дърва за огрев през есенно-зимния сезон. Досега почти 108 000 пространствени кубични метра е осигурило Югозападното държавно предприятие. Те са разпределени между 14 785 домакинства.

Изпълняват се списъците с поръчки. Още по-голям се очаква да стане броят им през този и следващия месец. За сега няма промяна в количествата, които се осигуряват от временните складове. Същата е ситуацията и при разрешенията издадени за добив на корен.

Поради засиления интерес от страна на потребителите се очаква да настъпи и момент на недостиг на дърва за регулярното изпълнение на поръчките. Именно с тази цел е създадена и организация, която налага два пъти в месеца директорите на държавните горски стопанства да се срещат с кметовете на различните населени места. Първите такива срещи трябва да бъдат направени преди 15 октомври.

 

Сродни публикации