Жега и високи температури ни очакват до края на седмицата » Съвети в земеделието

април 25, 2024

Жега и високи температури ни очакват до края на седмицата

Акценти

  • Очаква се максималните температури днес да достигнат 31°-36°

Повече облаци ще има в събота следобед.

Слънчево и с много високи температури ще бъде времето днес. Очаква се през деня те да достигнат 31°-36°. В часовете след обяд в източните части на страната и планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Вятърът ще остане слаб, а в Източна България до умерен, ориентиран от север-североизток.

По Черноморието днес ще остане слънчево и топло. Временни увеличения на облачността са възможни след обяд. Вероятността за валежи там е много малка. Температурите през деня ще са между 27°-29°. Температурата на морската вода е от 21° до 23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините също ще има повече слънчеви часове. Там временни увеличения на облачността се очакват на отделни места в масивите от Централна и Източна България, където и ще превали. Вятърът в планините ще бъде до умерен и ориентиран от североизток. На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 23°, а на 2000 метра – около 17°.

Предимно слънчево ще остане времето и през почивните дни. В събота в следобедните часове се очаква образуване на по-значителна купеста облачност. Тя може да донесе краткотрайни валежи на отделни места в страната. Вятърът ще остане слаб, а в източните райони – до умерен. Той ще бъде ориентиран от изток-североизток. Максималните температури ще се движат около 30°- 35°.

 

Сродни публикации