Есенно предложение: Пълнени чушки с карфиол и телешка кайма (ВИДЕО) » Съвети в земеделието

ноември 29, 2020

Есенно предложение: Пълнени чушки с карфиол и телешка кайма (ВИДЕО)

Необходими продукти

  • 4 бр. червени камби за пълнене
  • 250 г. телешка кайма
  • 300 г. карфиол
  • 2 скилидки чесън
  • 1 бр. морков
  • 1 стрък селъри (стебло целина)
  • 4 стръка магданоз
  • 3 с.л. олио
  • 200 мл. зеленчуков бульон
  • Сол, черен пипер
  • ½  ч.л. млян кимион
  • 1 ч.л. куркума
  • ½ ч.л. къри на прах

Начин на приготвяне

Отрежете внимателно капачето на всяка чушка и почистете от семената. Запазете капачетата.

Нарежете моркова и селърито на малки кубчета. Нарежете магданоза на ситно. Настържете чесъна.

Настържете карфиола или го смелете в кухненски робот.

Сложете широк и дълбок тиган на котлона , добавете мазнината и когато тя загрее сложете да се задушават морковите, селърито и чесъна. Когато се задушат, добавете карфиола и разбъркайте. След това идва ред на магданоза и каймата.

Добавете и 150 мл. от бульона, разбъркайте и оставете сместа да се сготви.

Добавете и сухите подправки, за да овкусите ястието. Разбъркайте и отдръпнете от котлона.

Загрейте фурната на 180 градуса.

 

 

За автора

Сродни публикации