Европа ни е нужна, за да имаме земеделие, икономика, бъдеще » Съвети в земеделието

април 23, 2024

Европа ни е нужна, за да имаме земеделие, икономика, бъдеще

Над 120 земеделски производители и граждани се събраха в Разлог за срещата с кандидата за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Мария Габриел, която представи новостите в Общата селскостопанска политика и постигнатото за българските земеделци. Това съобщиха от пресцентъра на партията. На срещата присъства и председателят на партия Обединени земеделци Петя Ставрева, която заяви подкрепата си за кандидатите на ГЕРБ.
Кметът на Разлог Красимир Герчев, народният представител Любен Татарски и общинският координатор на ГЕРБ в Разлог д-р Мария Копанарова подчертаха, че листата на ГЕРБ за европейските избори е представена от достойни, опитни и с авторитет кандидати, които печелят доверие както на национално, така и на европейско ниво.
Кандидатът за евродепутат Мария Габриел заяви, че благодарение на постоянния диалог с българските селскостопански производители и срещите с тях са дефинирани ясно приоритетите, които тя е отстоявала в Европейския парламент. „Усилията ни доведоха до резултати. За новия програмен период в българското земеделие ще влязат над 2 милиарда евро повече директни плащания, за първи път сектори като животновъдството, зеленчукопроизводството и овощарството получават подкрепа чрез обвързано с производството подпомагане до 13% от пакета директни плащания, засилихме подкрепата за малките и младите фермери. Много важен момент е възможността за отделяне до 5% от преките плащания за подпомагане на планинските и полупланински региони, какъвто е Разлог. Всичко това беше постигнато по време на управлението на ГЕРБ. Национална отговорност сега е извоюваното да бъде приложено по най-справедливия начин, за да достигнат средствата до истинските бенефициенти – а това са земеделските стопани”, подчерта Мария Габриел.
По отношение на предстоящите избори тя отбеляза необходимостта от висока избирателна активност, която е гаранция срещу купения вот. „ГЕРБ имаме визия за бъдещето на България и Европа, на европейските граждани. Искаме българската и европейската икономика да създадат отново растеж и работни места. Младите хора трябва да могат да гледат към бъдещето отново с увереност. Ние искаме да живеем в свобода и достойнство. Не искаме да поемаме дългове, които децата ни ще бъдат принудени да изплащат по-късно. България си има всичко, но няма време за губене. Отборът на ГЕРБ дава перспективата за европейското бъдеще на България, обединявайки, а не разделяйки”, заяви Мария Габриел.
 

 

За автора

Сродни публикации