Евродепутати обърнаха сериозно внимание на климатичните промени » Съвети в земеделието

юли 16, 2024

Евродепутати обърнаха сериозно внимание на климатичните промени

Акценти

  • Климатичните промени са проблем, който тревожи все повече хора

Британците ще се опитат да сведат до нула емисиите от парникови газове.

Преди повече от десет дни британският парламент първи прие декларация, която насочва вниманието към климатичните промени. След него това направи и ирландският парламент.

Климатичните промени са проблем, който тревожи все повече хора. В подкрепа на това решение застанаха не само управляващите и опозицията, но и много природозащитници, които отдавна дават гласност на проблема. Сред тях най-силно се отличи 16-годишната Грета Тунберг. Тя се превърна в символ на борбата срещу бездействието на властите по въпроса за климата.

Опозиционната Лейбъристка партия пожела да бъде организирано гласуване след масовите протести на екодвижението „Бунт срещу унищожението“. Така британският парламент обяви извънредно положение заради промените на климата и опасностите, които те крият.

Във връзка с щетите, които нанася замърсяването с парникови газове, британската комисия по въпросите на климатичните изменения оповести свои доклад с много интересно предложение. То поставя доста амбициозна цел, а именно ограничаване до нула на емисиите от парникови газове, като крайният срок за това е 2050 г.

 

Сродни публикации