Дъждовно време почти в цялата страна » Съвети в земеделието

септември 24, 2023

Дъждовно време почти в цялата страна

Акценти

  • Над планините ще е облачно и ще вали сняг

Днес над Западна и Централна България ще бъде облачно и дъждовно.

На места в Югозападна България количествата на валежа ще са значителни. Температурите в западната половина от страната ще се понижат и на височина 600-700 метра до обяд, дъждът временно ще се примесва със сняг. В Източна България валежите ще са на малко места, ще има временни разкъсвания на облачността и ще бъде по-топло. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Максималните температури ще са от 5-6° на места в западните, до 19-20° в източните райони.

Над планините ще е облачно и ще вали сняг. В Източна Стара планина и Странджа-Сакар валежите ще са на малко места и ще са от дъжд. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще бъде почти без валеж. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

За автора

Сродни публикации