До септември се удължава срокът за смяната на касовите апарати » Съвети в земеделието

юли 25, 2024

До септември се удължава срокът за смяната на касовите апарати

Акценти

  • Министърът изрази своето недоумение, защо дискусията по темата не се е състояла по-рано

Отсрочката няма да важи за малките търговци, който имат още малко повече от месец за изпълнение на нормативните изисквания

Спорната Наредба № Н-18 от 13 декември 2006г. за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти ще бъде с удължени срокове. Бизнесът и Българската стопанска камара се обединиха в усилията си да променят времето за изпълнение на изискваията. Днес в предаването  „Тази сутрин“ по Би Ти Ви стана ясно, че отсрочка ще има. Това заяви министъра на финансите Владислав Горанов.

До края на месец септември икономическите оператори, които използват компютърни системи за управление на продажбите, за които е нужен нов софтуер ще имат време да изпълнят изискванията на наредбата.

Сроковете остават без промяна за малките търговци. Те ще трябва да се съобразят с вече определените срокове и да направят промените до края на месец март.

В предаването министърът изрази своето недоумение, защо дискусията по темата не се е състояла по-рано. Новите правила, които създадоха напрежение в бизнес средите са въведени още през месец август 2018 г.

 

Сродни публикации