Акценти
- Български месни продукти ще бъдат представени на многобройните щандове на малки и средни предприятия от цялата страна
Асоциацията на месопреработвателите кани всички желаещи да посетят „Дни на българското месо“ по време на Националното изложение по животновъдство в Сливен.
Това съобщиха за „Съвети в земеделието“ от Асоциацията на месопреработвателите.
За първи път тази година на 11-ти и 12-ти октомври по време на най-голямото изложение по животновъдство до Сливен (разклона за с. Мечкарево) ще си дадат среща:
- – производители;
- – преработватели;
- – кулинари;
- – професионалисти;
- – почитатели на българското месо и месни продукти.
Български месни продукти ще бъдат представени на многобройните щандове на малки и средни предприятия от цялата страна.
В рамките на дните за първи път ще се организира Национален конкурс „Майстор Месар“ за обезкостяване и транжиране на месо, като ще бъде излъчен Националния отбор на България, който ще представлява страната ни в Световното първенство през 2020г.
Ще можете да се насладите на кулинарните произведения на учениците от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“ от конкурса „Да сготвим заедно“ на тема „Сините камъни“.
Най-малките представители, ученици от 4-ти клас на училище „Васил Левски“, ще участват в Кулинарно шоу – Детска фантазия.