"Дни на българското месо" ще се проведат успоредно с Националното изложение по животновъдство в Сливен » Съвети в земеделието

април 24, 2024

„Дни на българското месо“ ще се проведат успоредно с Националното изложение по животновъдство в Сливен

Акценти

  • Български месни продукти ще бъдат представени на многобройните щандове на малки и средни предприятия от цялата страна

Асоциацията на месопреработвателите кани всички желаещи да посетят „Дни на българското месо“ по време на Националното изложение по животновъдство в Сливен.

Това съобщиха за „Съвети в земеделието“ от Асоциацията на месопреработвателите.

За първи път тази година на 11-ти и 12-ти октомври по време на най-голямото изложение по животновъдство до Сливен (разклона за с. Мечкарево) ще си дадат среща:

  • – производители;
  • – преработватели;
  • – кулинари;
  • – професионалисти;
  • – почитатели на българското месо и месни продукти.

Български месни продукти ще бъдат представени на многобройните щандове на малки и средни предприятия от цялата страна.

В рамките на дните за първи път ще се организира Национален конкурс „Майстор Месар“ за обезкостяване и транжиране на месо, като ще бъде излъчен Националния отбор на България, който ще представлява страната ни в Световното първенство през 2020г.

Ще можете да се насладите на кулинарните произведения на учениците от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“ от конкурса „Да сготвим заедно“ на тема „Сините камъни“.

Най-малките представители, ученици от 4-ти клас на училище „Васил Левски“, ще участват в Кулинарно шоу – Детска фантазия.

 

За автора

Сродни публикации