Днес ще се радваме на повече слънце » Съвети в земеделието

април 22, 2024

Днес ще се радваме на повече слънце

Акценти

  • Слънчево ще остане времето в часовете преди обяд по Черноморието

Валежите ще продължат през почивните дни.

Предимно слънчево ще остане времето днес. Температурите през деня ще се повишат спрямо вчерашните и ще достигнат 23°-28°.

Очаква се образуването на мъгли в часовете преди обяд в низините и котловините. Купеста и купесто-дъждовна облачност ще започнат да се развиват и днес около обяд и след това. Възможни са превалявания от дъжд придружен с гръмотевици в Западна и Централна България. Вятърът ще бъде слаб и ориентиран от югозапад. Атмосферното налягане е в стойности близки до средните за месеца, но леко ще се повиши.

Слънчево ще остане времето в часовете преди обяд по Черноморието. След това ще започне развитието на купеста облачност, която може да донесе валежи на отделни места. Вятърът ще бъде слаб до умерен, ориентиран от юг-югоизток. По морския бряг днес максималните температури на въздуха ще се задържат в интервала от 24°-27°. Температурата на морската вода е от 18° до 21°. Днес вълнението на морето ще е 1-2 бала.

По-значителна облачност ще има днес над планинските райони. В часовете след обяд на много места ще се развива купесто-дъждовна облачност. Възможни са краткотрайни превалявани и гръмотевични бури. Вятърът ще бъде слаб от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра – около 11°.

 

 

Сродни публикации