Днес ще е предимно слънчево, но хладно » Съвети в земеделието

април 23, 2024

Днес ще е предимно слънчево, но хладно

Акценти

  • Вятърът ще бъде умерен, ориентиран от север, а с него ще продължи да нахлува студен въздух

Още в сутрешните часове ще спрат валежите в източните и южните райони на страната.

Облачността ще се разкъса и намалее. Днес атмосферното налягане, което е малко по-ниско от средното за юли, слабо ще се повиши., съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предимно слънчево ще се задържи времето днес над страната. Очакват се временни увеличения на облачността, но не и валежи. Вятърът ще бъде умерен, ориентиран от север. С него ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса.

В сутрешните часове ще спрат и валежите по Черноморието. Там до края на деня облачността ще се разкъса. В часовете след обяд ще преобладава слънчево време. Вятърът по морския бряг ще бъде умерен, временно и силен, ориентира от север-североизток. Температури на въздуха ще са между 23- 26 градуса, близки д тях ще са и тези на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, а в крайните южни райони временно до 4 бала.

Променлива облачност ще има днес над планинските райони. По-значителна ще е тя в часовете преди обяд над Рило-Родопската област и Източна Стара планина. Там все още ще има слаби превалявания, които с напредването на деня ще спират. Вятърът ще бъде до умерен, а по билата и временно силен, ориентиран от север-северозапад. В планините днес ще остане хладно. На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 18 градуса, а на 2000 метра – около 10 градуса.

 

Сродни публикации